Obiady tradycyjne 1. Schab pieczony w sosie grzybowym kluski łowickie, kapusta zasmażana 2. Zrazy wolowe kasza, surówka z kiszonego ogórka 3. Golonka peklowana w ziołach gotowana w warzywach wg wagi za 10 dkg 4. Ozorki w sosie chrzanowym kluski łowickie, buraczki zasmażane 5. Filet z kurczaka zawijany z masłem frytki, zestaw surówek 6. Żeberka wieprzowe, ziemniaki, kapusta zasmażana 7. Kurczak (filet) peklowany z grilla frytki, zestaw surówek 8. Placek zbójnicki zapiekany z żółtym serem, surówka z białej kapusty 9. Kluski łowickie z gulaszem zestaw surówek) 10. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki (2 sztuki) 11. Gołąbki w sosie borowikowym 2 sztuki) 12. Bigos 300 gram |
|
Dania mączne i jarskie 2. Naleśniki z konfiturą 3. Placki ziemniaczane ze śmietaną (6 sztuk) 4. Placki w sosie borowikowy 5. Pierożki mięsne ze skwarkami 6. Pierożki z kapusta i grzybami polewane masełkiem (10 sztuk) 7. Pierożki z kapustą i mięsem (10 sztuk) 8. Pierożki z farszem serowo - ziemniaczanym (10 sztuk) |
Sałatki
1. Sałatka swojska z kurczakiem (pierś drobiowa z grilla, sałatka lodowa,
ogórek, rzodkiewka, pomidor, brzoskwinia, ananas, jajko, pieczarki
marynowane, sos jogurtowy, dwa tosty) 300g
2. Sałatka grecka (papryczki, ogórek, sałata, pomidor, ser feta,
oliwki czarne, sos ziołowy) 300 g
3. Smaki tropików (grillowana pierś z indyka, kapusta pekińska, ananas,
kukurydza, sos dowolny) 200g
4. Sałatka włoska (mozzarella z pomidorami i bazylia na sałacie lodowej)
Specjały Zajazdu
1. "Półmisek Łowicki": rolada wołowa, pierś drobiowa z grilla, schabowy,
kapusta zasmażana, ziemniaki, zestaw surówek.
2. "Kieszeń Wójta": filet indyczy z farszem pieczarkowo-serowym w sosie
szynkowym z warzywami na parze.
3. "Specjał Babuni"; 3 rodzaje pierogów polane swojskim smalczykiem (18 sztuk)
4. "Placki ziemniaczane po chłopsku" z gulaszem polane śmietaną
5. "Pani Wawelska poleca" kotleciki cielęce z sosem wiśniowym, ziemniaczki
zapiekane z masłem, zestaw surówek.
6. "Żebra pieczone z wieprza" porcje cięte z metra 40 dkg
7. "Jadło wojownika" (szaszłyk) nie mniej niż 20 dkg. (peklowany w siechniu, ziołach,
polędwica, karczek, boczek, kurczak, pieczarka, cebula).
8. "Przysmak Boryny": rolada wołowa faszerowana grzybami, boczkiem i cebulą
duszone w sosie własnym, kluski łowickie, kapusta zasmażana.
9. "Niespodzianka Jagny": kotleciki z polędwiczki wieprzowej w sosie z zielonego
pieprzu, ziemniaki, surówka z buraczka.