Obiady tradycyjne
1.
Schab pieczony w sosie grzybowym kluski łowickie, kapusta 
     zasmażana
2. 
Zrazy wolowe kasza, surówka z kiszonego ogórka
3. 
Golonka peklowana w ziołach gotowana w warzywach wg
     
wagi za 10 dkg
4. 
Ozorki w sosie chrzanowym kluski łowickie, buraczki zasmażane
5. 
Filet z kurczaka zawijany z masłem frytki, zestaw surówek
6. 
Żeberka wieprzowe, ziemniaki, kapusta zasmażana
7. 
Kurczak (filet) peklowany z grilla frytki, zestaw surówek
8. 
Placek zbójnicki zapiekany z żółtym serem, surówka
      z białej kapusty
9. 
Kluski łowickie z gulaszem zestaw surówek)
10. 
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki (2 sztuki)
11. 
Gołąbki w sosie borowikowym 2 sztuki)
12. 
Bigos 300 gram


Ryby
1. 
Filet z mintaja panierowany, ziemniaki, zestaw surówek
2. 
Filet z morszczuka ziemniaki, zestaw surówek
3. 
Pstrąg smażony soute lub z wody wg wagi za 100 g
4. 
Sola panierowana lub duszona w sosie cytrynowym
      wg wagi za 100g

Dania mączne i jarskie
1. 
Naleśniki z serem zapiekane na maśle (2 sztuki)
2. 
Naleśniki z konfiturą
3. 
Placki ziemniaczane ze śmietaną (6 sztuk)
4. 
Placki w sosie borowikowy
5. 
Pierożki mięsne ze skwarkami
6. 
Pierożki z kapusta i grzybami polewane masełkiem (10 sztuk)
7. 
Pierożki z kapustą i mięsem (10 sztuk)
8. 
Pierożki z farszem serowo - ziemniaczanym (10 sztuk)

Sałatki
1.
  Sałatka swojska z kurczakiem (pierś drobiowa z grilla, sałatka lodo
wa,
      ogórek, rzodkiewka, pomidor, brzoskwinia, ananas, jajko, pieczarki
      marynowane, sos jogurtowy, dwa tosty) 300g
2. 
Sałatka grecka (papryczki, ogórek, sałata, pomidor, ser feta,
      oliwki czarne, sos ziołowy) 300 g
3. 
Smaki tropików (grillowana pierś z indyka, kapusta pekińska, ananas, 
      kukurydza, sos dowolny) 200g
4. 
Sałatka włoska (mozzarella z pomidorami i bazylia na sałacie lodowej)


Specjały Zajazdu
1.
"Półmisek Łowicki": rolada wołowa, pierś drobiowa z grilla, schabowy,
      kapusta zasmażana, ziemniaki, zestaw surówek.
2.  
"Kieszeń Wójta": filet indyczy z farszem pieczarkowo-serowym w sosie
      szynkowym z warzywami na parze.
3. 
"Specjał Babuni"; 3 rodzaje pierogów polane swojskim smalczykiem (18 sztuk)
4. 
"Placki ziemniaczane po chłopsku" z gulaszem polane śmietaną
5. 
"Pani Wawelska poleca" kotleciki cielęce z sosem wiśniowym, ziemniaczki
      zapiekane  
z masłem, zestaw surówek.
6. 
"Żebra pieczone z wieprza" porcje cięte z metra 40 dkg
7. 
"Jadło wojownika" (szaszłyk) nie mniej niż 20 dkg. (peklowany w siechniu, ziołach,
     
polędwica, karczek, boczek, kurczak, pieczarka, cebula).
8. 
"Przysmak Boryny": rolada wołowa faszerowana grzybami, boczkiem i cebulą
      duszone w sosie własnym, kluski łowickie, kapusta zasmażana.
9. 
"Niespodzianka Jagny": kotleciki z polędwiczki wieprzowej w sosie z zielonego
      pieprzu, ziem
niaki, surówka z buraczka.